Ágazati alapvizsga informatika

Az informatikai technikumba járó diákoknak 10. osztály év végén ágazati alapvizsgát kell tenniük. Az ágazati alapvizsgában számonkérik a diákok elmúlt két éves tanulmányait. A gyakorlati vizsgában 3 tárgy szerepel: Python programozás, Webszerkesztés (HTML, CSS, Bootstrap), Hálózatok ismeretek.

Az ágazati informatika alapvizsga a 10. évfolyam végén kötelező vizsga az informatika és távközlés ágazatban tanuló diákok számára. A vizsga célja, hogy felmérje a diákok informatikai alapismereteit és készségeit.

A vizsga szerkezete

Az ágazati informatika alapvizsga két részből áll:

 • Írásbeli vizsga: Ez egy 30 perces, számítógépen írt teszt, amely 15 feladatból áll. A feladatok feleletválasztósak, kiegészítendőek és rövid szöveges válaszokat igénylőek lehetnek.
 • Gyakorlati vizsga: Ez egy 180 perces vizsga, amelynek során a diákoknak 3 feladatot kell megoldaniuk:
  • Weboldal kódolása
  • Programozás Pythonban
  • Otthoni és kisvállalati hálózatok kiépítése

A vizsga követelményei

A vizsga követelményeit a Képzési és Kimeneti Követelmények (KKK) határozzák meg. A KKK a következő témaköröket öleli fel:

 • Elektronikai alapfogalmak
 • Számítógépes operációs rendszerek
 • Informatikai és távközlési berendezések
 • Informatikai hálózatok
 • Adatbázisok
 • Algoritmusok és programozás
 • Weboldal-készítés
 • Informatikai biztonság

Küzd az informatikai alapvizsga anyagával? Ne aggódj, nem vagy egyedül! Sok diák számára ez a vizsga komoly kihívást jelenthet.

A felkészüléshez az infoalapvizsga.hu informatika ágazatai alapvizsga felkészítő E-learning tananyag van segítségedre, amiben videóban bemutatásra kerül az alapoktól minden, amire szükséged lesz a vizsga során. A videók mellett rengeteg gyakorló feladat van, ami lehetőséget ad az egyéni tanuláshoz, hiszen miután megoldottad a feladatot, automatikusan le is ellenőrzi a program.

Strukturált és átfogó tananyag: strukturált és átfogó tananyagot kínál, amely az informatikai alapvizsga minden követelményét lefedi. Ez biztosítja, hogy ne hagyjon ki semmit a felkészülés során.

Könnyen érthető és élvezetes oktatási anyagok: A tananyag rövid, animált videók formájában kerül bemutatásra, amelyek könnyen érthetőek és élvezetesek. Ez segít abban, hogy jobban megértse az anyagot és jobban megjegyezze a fontos információkat.

Saját tempójú tanulás: Ön határozza meg, hogy mikor és mennyit tanul. Ez rugalmasságot biztosít a tanulási ütemtervéhez, és lehetővé teszi, hogy a saját igényeinek megfelelően haladjon.

Szórakoztató és interaktív gyakorlófeladatok: A platformon rengeteg szórakoztató és interaktív gyakorlófeladatot talál, amelyek segítenek ellenőrizni a tudását és elsajátítani a szükséges készségeket.

Célzott felkészülés: Az összes tananyag és gyakorlófeladat az informatikai alapvizsga követelményeire összpontosít. Ez biztosítja, hogy a tanulási ideje hatékony legyen, és csak a vizsgára releváns információkra összpontosítson.

Próba vizsga: próbavizsgát is tehet, amellyel valós vizsgahelyzetben tesztelheti tudását, és személyre szabott visszajelzést kaphat a teljesítményéről. Ez segít azonosítani a gyenge pontjait, és javítani a vizsga előtt.

Kedvező ár: olcsóbb megoldás, mint a magánórák. Ez azt jelenti, hogy minőségi felkészülést kaphat a vizsgára anélkül, hogy mélyen a zsebébe kellene nyúlnia.

Támogatás: bármikor kész segíteni, ha kérdése vagy problémája van. E-mailben vagy telefonon veheti fel velük a kapcsolatot.

Összefoglalva: Az infoalapvizsga.hu egy hatékony és kényelmes platform, amely segít a sikeres felkészülésben az informatikai alapvizsgára. A strukturált tananyag, a szórakoztató gyakorlófeladatok, a próbavizsga és a támogató csapat révén magabiztosan ütemezheti a vizsgát, és elérheti a céljait.

Az ágazati informatika alapvizsga egy fontos mérföldkő az informatika és távközlés ágazatban tanuló diákok számára. A hatékony felkészüléssel a diákok magabiztosan ütemezhetik a vizsgát, és sikeresen elsajátíthatják a szükséges ismereteket és készségeket.