Művészettörténet

A manierizmus fogalma, jellemző stílusjegyei ... A klasszicizmus építészeté- ... a klasszicizmus, romantika és realizmus művészete,.

Művészettörténet - Összefüggő

2 нояб. 2017 г. ... az egyiptomi művészet korszakait, az építészet, szobrászat és festészet ... Építménytípusok: amphiteátrumok, templomok, lakóházak, utak, ...

A manierizmus fogalma, jellemző stílusjegyei ... A klasszicizmus építészeté- ... a klasszicizmus, romantika és realizmus művészete,.

... vízköpők; Három- vagy öthajós, hossz- és keresztházas alaprajz, ... mérműves ablakok; Amiens, Reims, Párizs – Notre Dame - ólomüveg ablakok. Magyaro.

A piramis más épületekkel együtt alkotta a fáraó piramiskerületét. (7. kép). ... A templomot úgy tervezték, hogy kétszer egy évben a felkelő nap.

A mantovai San Andrea-templom homlokzatán ... A San Andrea-templom homlokzata (1470) ... A század utolsó harmadának firenzei szobrászóriása, ANDREA VER-.

pen (Szaturnusz római isten, akit a görög mitológiabeli titánnal, ... ve o teljesedik ki (festményeinek jelentős része a Magyar Nemzeti Galéria tulaj.

A domborművek, szobrok is hasonló szellemben készültek: a névtelen su- mer, babiloni, majd asszír művészek szigorú frontalitásban ábrázolják az embe- ri alakot, ...

A minorokat elsődlegesen az ELTE BTK hallgatói részére hirdetjük meg, az előírt bemeneti követelmények figyelembevételével. A fennmaradó.

1. Az ember és a felhasználható matéria közötti kapcsolat kiindulópontja – az általa kialakított térbeli képződménynél – bizonyosan az emberi test, már csak ...

9 мар. 2013 г. ... Simone DE BEAUVOIR: A második nem. Ford. GöRöG Lívia–SOMLó Vera. ... ma már közhelynek számító jelöletlenség kategóriája a hata-.

absztrakció, 4. konceptuális művészet, 5. land art, 6. earth art, 7. arte povera) c, Pop art és rokon jelenségei: 1. pop art, 2. environment, 3. hiperrealizmus)

Az egyetlen lovasszobor mely fennmaradt a korból, Marcus Aurelius szobra. ... a, Colosseum b, Parthenon c, Marcus Aurelius lovasszobra d, Pantheon e, ...

Oldalunk használatával beleegyezik abba, hogy cookie-kat használjunk a jobb oldali élmény érdekében.